sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Suklaahippukeksit

Eilen päätin ottaa haasteen vastaan ja venyttää hermojani leipomalla 1,5 ja 4 vuotiaiden kanssa suklaahippukeksejä. Yllätyksekseni leivonta sujui paremmin kuin olin osannut kuvitellakaan! isompi särki munan taikinaan kuin vanha tekijä (joka hän kyllä jo onkin) ja pienempi kumosi aineita kulhoon (ja söi mittoja). Parasta taisi lapsista kuitenkin olla keksipalleroiden pyörittely. Isompi teki hienoja pallon muotoisia taikinamöykkyjä, mutta pienemmän käsitys leipomisen tästä vaiheesta oli lähinnä taikinamöykyn syöminen. Valmista saatiin kuitenkin!



Suklaahippukeksit (n. 15 kpl)

115 g voita
1 dl sokeria
1 muna
0,75 dl fariinisokeria
0,5 dl ruokosokeria
3,2 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivontakaakaota
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 rkl vaniljasokeria
75 g suklaata (tummaa)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vaahtoon ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan edelleen vatkaten sähkövatkaimella. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan. Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia palleroita ja litistä ne 1-2 cm paksuisiksi. Paista 175 asteisessa uunissa 15-18 min.


Keksit oli lasten mieleen! Ja kyllä ne itsellekin maistui :)