perjantai 12. lokakuuta 2012

Haukiburgeri

Minä olen varsin onneton valmistamaan kalaa. Uunilohi, jonka pitäisi olla ehkä maailman yksikertaisin ruoka, epäonnistuu melko säännöllisesti. Sen sijaan hauki on kala, jonka kanssa onnistun poikkeuksetta!
Tällä kertaa herkuttelimme perheen kanssa haukiburgereilla.

Haukipihvit 6-7 kpl

n. 300 g ruodotonta haukea
1 dl korppujauhoja
1 dl maitoa/kermaa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
valkopippuria
cayannepippuria
ruohosipulia

Jauha hauki mössöksi tai käytä valmiiksi jauhettua haukea. Sekoita korppujauhot ja mausteet keskenään ja lisää maito. anna turvota. Sekoita jauettu hauki, korppujauhot, sitruunamehu, silputtu ruohosipuli ja muna keskenään tasaiseksi massaksi.
Muotoile öljytyin käsin pihvejä (tai pyöryköitä), leivitä ne (korppujauhot tms, itse leivitin sämpyläjauhoilla) ja paista voissa pannulla.



Hampurilaissämpylät 4 kpl

1 dl vettä (42 asteista)
2 rkl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl muscovado sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
0,75 tl suolaa
1,5 rkl pehmeää voita

Yhdistä vesi, maito, sokeri ja hiiva. anna seistä 5 minuttia.
Vatkaa muna kevyesti.
Yhdistä vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi voi joukkoon. Lisää vesi-hiivaseos ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa n. 10 minuttia, tarvitsee käyttää jauhoja suhteelisen paljon. Anna kohota n. 1-2 h.
Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele kukin niistä palloksi. Aseta pallot leivinpaperille, litistä niitä hieman ja anna kohota liinan alla n. 1-2 h.
Voitele sämpylät maidolla ja paista 200 asteessa 10-15 min.

Alkuperäinen ohje hampurilaissämpylöihin löytyy Sisaret keittiössä blogista



Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä
½ lime
pieni pala inkivääriä
mustapippuria

Purista puolikkaan limen mehu kermaviilin sekaan. Raasta inkivääri joukkoon ja rouhi hieman mustapippuria. Sekoita.



Hampurilaisen väliin pääsi tällä kertaa frisèe-salaattia, tomaattia, sipulia, maustekurkkua, kermaviilikastiketta, haukipihvi ja Alpzirler-juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti