lauantai 13. huhtikuuta 2013

Angry birds kakku

Kuopuksen syntymäpäivät kävi taas ajankohtaiseksi ja tällä kertaa hänen ensimmäisenä syntymäpäiväkakku toiveena oli angry birds kakku. Eikä mikään sellainen linnun muotoinen viritelmä, vaan kakku, jonka päällä kököttää joukko vihaisia lintuja. Joten tiedossa oli lintu-sulkeiset. Ja kun linnuista oli päästy eroon, ilmoitti lapsi, että niillä pitää tottakai olla myös munia ja pesä!

Linnut ja possut muovasin pääasiassa sokerimassasta, jonka värjäsin tarkoitukseen sopivaksi. Mustat osuudet on kuitenkin mustaa marsipaania.


Kakun tein tumman sokerikakkupohjan ohjeella. Kakun välissä on vadelmahilloa sekä suklaakermavaahtoa. Suklaakermavaahtoa löytyy myös kakun reunoilta.
Valitettavasti kakku oli niin pieni (vaikka teinkin viiden munan kakun), ettei kertakaikkiaan kaikki suunniteltu mahtunut kakun päälle. Joten sen sijaan että lintujen munat olisivat kellineet turvassa pesässä, oli possut onnistuneet varastamaan pari munaa ja suunnitella jo pakoa niiden kanssa. Onneksi joukko lintuja huomasi paon!


Niin ja kaikkien muiden lintujen lisäksi testasin kuinka onnistuisi tehdä isontunut oranssi lintu. No, eihän se nyt kamalan hyvin onnistunut, mutta kyllä sen varmaan esikuvakseen tunnistaa. Tämä veijari koottiin vesi-ilmapallon päälle.1 kommentti: