Tänä jouluna rikomme omia perinteitä ja lähdemme joulun viettoon mehen lapsuuden kotiin. Vaikka pystyn näin välttämään kaiken joulu hössöttämisen ja ruoan valmistamisen, en osannut olla leipomatta jotain viemisiksi. Lasten kanssa tehtiin joka jouluisen taatelikakun kaveriksi kierrekeksejä ja riisisuklaata.
Kahden suklaan riisisuklaa
Vaalea kerros:
40 g voita
3/4 rkl vaaleaa siirappia
100 g valkosuklaata
3 1/3 dl riisimuroja
Tumma kerros:
40 g voita
3/4 rkl tummaa siirappia
100 g tummaasuklaata
3 1/3 dl riisimuroja
Wiener nougat-crunchia
Valmista kumpikin kerros samalla tavalla. Valmista ensin vaalea kerros. Sulata voi ja siirappi kattilassa. LIsää suklaa ja odota että se sulaa ja seos on tasaista. Lisää riisimurot ja sekoita. Kaada massa n. 15 x 15 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Painele tasaiseksi. Valmista tumma kerros ja kaada massa vaalean kerroksen päälle. Rispttele päälle Wiener nougat-crunchia. Laita jääkaappiin jähmettymään. Kun riisisuklaa on jähmettynyttä, leikkaa se paloiksi.
Kierrekeksit (32 kpl)
250 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 tl leivinjauhetta
5,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
Sekoita kaikki aineet kaakaojautenna lukuunottamatta sekaisin keskenään. Kun taikina ontasaista massaa, puolita se ja laita toinen puoli jääkaappiin. Lisää toiseen puoleen kaakaojauhe. Kun taikina on tasaista massaa, laita sekin jääkaappiin. Anna taikinoiden olla kylmässä 15 min.
Pyöritä kumpikin taikina pitkäksi tangoksi. Leikkaa kummastakin tangosta 32 tasakokoista palaa. Pyöritä palat n. sentin paksuisiksi pitkuloiksi. Kieritä yksi tumma ja yksi vaalea pitkula keskenään kierteelle ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista keksejä 200 asteessa 8-10 minuuttia.
Lasten kanssa innostuttiin koristelemaan osa keskeistä suklailla ja crincheilla, joita sain palkinnoksi Leivontafoorumin viimekuun haasteesta. Mielenkiinnolla odotan, miltä maistuu esimerkiksi suklaalla ja turkinpippuri rouheella koristeltu keksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti