lauantai 11. syyskuuta 2010

Syksyn satoa

Tuntuu että näin syksyllä ei kyllä ehdi tekemään mitään muuta kun säilömään marjoja ja hedelmiä. Varsinkin kun puolivahingossa pääsin aloittamaan opiskelut jo tänä syksynä, niin aikaa kaikelle muulle jää niin vähän, että täytyy ihan miettiä mitä sitä kannattaa aloittaa tekemään.
Tänään jokatapauksessa keittelin omenat säilöön sokeriliemeen. Ne on ihanan käteviä käyttää talvella vaikka omenapiirakkaan tai omena-kaurapaistokseen, ei tarvitse muuta kun nakata omput lasitölkistä pois ja valmista! Sitäpaitsi omenat ovat aika herkullisia sellaisena lettujen kera.
Harmi ettei tämä syksy ole niin omenarikas kun vaikka viime syksi ja meidän omenat taitaa olla kaikki tässä.OMENAVIIPALEET SOKERILIEMESSÄ
1 kg omenoita
2½ dl sokeria
2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
kanelitanko
Mittaa vesi, sokeri, sitruunamehu ja kanelitanko kattilaan. Poista omenista siemenkodat, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenalohkot sokeriliemeen. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes omenalohkot ovat hieman pehmenneet, mutta eivät soseutuneet. Nosta omenalohkot liemineen neljään hyvin pestyyn lasipurkkiin (tilavuus n. 2 dl). Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti