torstai 20. syyskuuta 2012

Kuplia

Taikataikinat blogissa törmäsin hauskoihin liivatekupliin ja ihastuin niihin välittömästi! Vielä enemän ihastuin niihin nähtyäni hauskan kakun, joka oli koristeltu sateenkaaren väreillä värjätyillä kuplilla. Ja kun sain kaupiteltua idean hauskoista liivatekuplista siskolle pienen neidin ensimmäisen kakun koristeiksi, ei minulla ollutkaan enää mitään syytä olla testaamatta kuinka kuplien teko sujuu.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan kuplien resepti menee näin:

1 osa liivatejauhoja
2 osaa vettä
elintarvike väriä tms halutessaan
vesi-ilmapalloja
hammastikkuja tms.
teippiä
jonkun alustan mihin tikut tökkiä kuivamaan

Puhalla pallot halutun kokoiseksi, muotoile niistä palloja ja teippaa tikkuihin kiinni.
Mittaa vesi kulhoon ja värjää se halutessasi. Lisää liivatejauhe, sekoita ja anna tekeytyä 5 min. Lämmitä mikrossa täydellä teholla n. 20 s, ole tarkkana ettei liemi pääse kiehumaan. Anna hieman jähtyä ja poista vaahto pinnalta. Pyöräytä tikkuihin teipattuja palloja liivate mössössä ja aseta kuivamaan. Voit toistaa mössössä pyöräyttämisen kerran pari halutessasi (minä halusin). Anna kuivua vähintään vuorokausi.
Puhkaise pallo ja poista se varovaisesti kuplan sisältä. Voit leikata kuplan reunoja siistimmiksi.Minä testasin innoissani kaikki mahdolliset sateenkaaren värit joita sain tehtyä. Kaikista väreistä ei tullut kauhean kauniita, mutta kyllä niistä sateenkaaren saisi askarreltua.


Sisko kuitenkin halusi ainoastaan violetteja ja punaisia kuplia, joten niistä siis pääsin tehtailemaan lisää.
Kuplien teko oli kyllä aivan älyttömän helppoa ja niistä saa hauskan koristuksen kakkuun! Muistaessani voin lisätä myöhemin kuvan kakusta, missä kuplia on käytetty.
27.10.2012
Juhlat on juhlittu jo aikapäiviä sitten, mutta laiskuuttani en ole saanut aikaiseksi siirtää kuvaa kuplakakusta tänne. joten tässä se nyt on. Tein siskolle myös perhosia kakkuun, koska sormet syyhysi testata osaanko tehdä niitäkin.


Pahoittelen kuvan laatua. Kuva otettiin hämärähkössä salissa salamavalolla.

3 kommenttia:

 1. Ihanan värisiä!
  Mitä värejä käytit? (siis nestemäisiä, pastoja vai jauheita?)
  Rasvasitko sä noita palloja ollenkaan, mietin että onko se oikeesti tarpeellinen vaihe..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taija: Ihan apteekin jauhemaisia värejä käytin, punaista, sinistä ja keltaista ja sekotin sitten välivärit noista olemassaolevista (siksipä esim vihreästä tuli mielestäni vähän tunkkainen eikä-niin-kaunis väri). Enkä rasvaillut palloja mitenkään ja hyvin irtosivat silti. Oliskohan pariin palloon jäänyt ilmapalloa vähän kiinni (kaikenkaikkiaan oon tehnyt nyt kolmisenkymmentä kuplaa), mutta sen sai helposti irti kun varovaisesti rapsutti hamamstikulla.

   Poista
 2. Näitä pitänee joskus koettaa, ihania!

  VastaaPoista