perjantai 21. syyskuuta 2012

Vihreä tee -kuppikakut

Nämä kuuluvat taas kategoriaan "miehen herkut", kuten kuuluivat myös inkiväärikuppikakutkin. Idea kuppikakuissa on laittaa teetä taikinaan sekä kuorrutukseen. Hieman skeptisenä aloitin kuppikakkujen teon, teellä höystetty maito ei nimittäin haise kamalan hyvälle. Mutta kyllä näistä hyviä tuli.


Vihreä tee -kuppikakut (12 kpl)

1,2 dl maitoa
vihreää teetä
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
140 g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40g voita
1 kananmuna
0,25 tl vanilja-aromia

Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
80 g suolatonta voita
20 g vihreää teejauhetta
0,25 dl maitoa

Mittaa taikinan maito kulhoon ja laita vihreää teetämaidonsekaan. alkuperäisessä ohjeessa teen määrä oli 3 pussia, minä laitoin 4 g Cui Ming vihreää teetä. Laita maito jääkaappiin 2h-12h ajaksi.
Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja huoneenlämpöinen voi. Sekoita ne keskenään. Poista tee maidon joukosta ja lisää sinne muna ja vanilja-aromi. Sekoita ne keskenään. Lisää maito mahdessa osassa voi-jauho seoksen sekaan ja sekoita sähkövatkaimella. Annostele taikina 12 vuokaan ja paista 20-25 min.
Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa. Mittaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja teejauhe kulhoon ja sekoita. Lisää maito ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 min, kunnes kuorrute on vaaleaa ja kuohkeaa. Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle.1 kommentti: