sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Piparkakkutalo

Tänä vuonna ajattelin käydä piparkakkutalo-projektiin uusin ajatuksin kiinni. Ensimmäinen muutos aikaisempiin vuosiin oli talon kasaamisessa. Sulalla sokerilla olen saanut lähinnä hankittua palovammoja ja vinoja mökkejä, joten päätin kasata mökkini tänä vuonna pikeerillä. Toinen muutos oli leipoa mökki itsetehdystä taikinasta kaupan valmiin sijaan. Ja kumpikin päätös tuntui olevan täysin oikea. Ensinnäkään talon osat ei paisuneet muodottomiksi uunissa ja toisekseen selvisin tällä kertaa ilman yhtäkään palovammaa.


Innostuin talon koristelussa ja tein sille paankaton mantelilastuista. Vaikka etukäteen pelkäsin paanuttamisen vievän vähintään yhden yön, selvisin siitä varsin joutuisasti ja koko mäkki oli valmis lasten nukkumaanmeno aikaan.
Vaikka tämä(kään) talo ei vedä vertoja niille mahtaville piparkakkuhuviloille joita todelliset rakennusmestarit tekee, niin oikeaan suuntaan tässä ollaan menossa. Ehkä ensi vuonna siirryn jo hieman haastavampaan malliin.

1 kommentti:

  1. Musta tuntuu että mulla taas menee niin päin että jos teen itsetehdystä taikinasta piparitalon ne osat paisuu ihan muodottomiksi, teen vissiin niin pehmeää taikinaa :D
    Tuo katto on hieno!

    Mun blogissa olis sulle haaste..

    VastaaPoista