torstai 6. joulukuuta 2012

Merirosvojuhlat

Viime viikonloppuna meillä vietettiin esikoisen 6 vuotis syntymäpäiviä merirosvoisissa tunnelmissa. Tarjottavat juhliin oli tehty täysin esikoisen toiveiden perusteella ja näiden toiveiden takia juhlapäydästä ei löytynyt täytekakkua ollenkaan, vaikka minä olisin halunnut koettaa tehdä aarrearkku kakun. Sensijaan pöydästä löytyi cookie popseja, mutakakkua, mini-hampurilaisia, suklaamuffinsseja sekä kuningatarkakku domino kannella. Oman haasteensa leipomuksiin toi taas kerran allergiset syntymäpäivävieraat.


Cookie pops

300 g dominoita
n. 3 rkl tuorejuustoa
n. 1 rkl kaakaojauhetta

Murskaa dominot täytteineen päivineen hienoksi murskaksi. Lisää joukkoon  kaakaojauhe ja tuorejuusto (joko maustamaton tai maustettu, oman maun mukaan). Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palloja. Sulata pieni määrä suklaata ja kasta tikku suklaaseen ennen kuin laitat sen dominopalloon kiinni (pysyy paremmin tikkari tikussa). Laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa jolla aiot päällystää tikkarit. Päällystä ja koristele nompparelleillä tms.


Mini-hampurilaiset

2,5 dl vettä (42 asteista)
0,5 pussia kuivahiivaa
2,5 dl vehnäjauhoja

Vesi, hiiva ja jauhot sekoitetaan yhteen löysäksi velliksi. Jätä n. 30 minuutiksi liinan alle kunnes velli alkaa kuplimaan.

0,5 dl öljyä
1,5 rkl siirappia
3-4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Lisää öljy ja siirappi vellin sekaan. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla alustaen taikinaa. Kun taikinan koostunut on hyvä, kaulitse se n. 1 cm ohueksi levyksi. Paina levystä pienellä lasilla, piparkakkumuotilla tms. sämpylöitä irti ja aseta ne pellille kohoamaan. Anna kohota n. 20 minuttia. Voitele halutessasi kananmunan valkuaisella tai maidolla.
Paista 200 asteessa 8-10 minuttia.

Tee jauhelihapihveistä hampurilaisten väliin hieman kuoria suurempia, ne kutistuu hieman paistaessa. Paista pihvit paistinpannulla. Kananmunattomissa jauhelihapihveissä munan voi korvata raa'alla perunaraasteella.




Vegaaniset suklaamuffinssit (12 kpl)

1,5 dl sokeria
100g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vahinjasokeria
2 dl ananas- tai omenamehua

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon ja sekoita. Lisää myös mehu ja sekoita tasaiseksi.
Paista 200 asteessa 10-15 minuttia tai kunnes muffinssit on kypsiä.

Nämä muffinssit on kuorrutettu kaakaolla maustetulla kermavaahdolla.



Palmut on tehty kierrittämällä riskeaksi värjättyä sokerimassaa kakkukynttilän ymprille. Lehvät on irtomallia. Mutakakun ohje löytyy täältä.


Kuningatargyydykekakkua koristi sokerimassasta tehty aarrekartta. Joka katosi ensimmäisenä juhlavieraiden nälkäisiin suihin! Hyydykekakun ohje löytyy täältä.


Kuvien laatu on mitä on, jouduin noukkimaan ne miehen ottamista kuvista. Juhlavieraat ryntäsivät niin innoissaan pöytään etten yksinkertaisesti ehtinyt keskittyä tarjottavien kuvaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti