sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Marjapiilot

Tammikuun leivontafoorumin haasteleipomuksena oli leipoa herkkua "pussinkyljestä". Haasteesta bongasin ohjeen marjapiiloihin, jota oli kertakaikkiaan aivan pakko testata Heti! Tein marjapiilot mustikka-vadelma versioina.




Marjapiilot (12 kpl)

Pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tayte:
200 g (4 dl) marjoja pakasteena
0,5-1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten kokoajan. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin kylmään tunnin ajaksi.
Ota 1/3 taikinasta erilleen kansia varten. Jaa 2/3 osa taikinasta kahteentoista osaan ja painele palat voideltuihin muhvinssipellin koloihin. Sekoita hieman sulaneiden marojen sekaan sokeri ja perunajauho. Lusikoi täyte taikinakoloihin. Kaulitse kansitaikina ohueksi levyksi ja paina lasilla tms siitä sopivankokoisia kansia. aseta kannet paikoilleen ja tiivistä hieman reunoja. Paista 200 asteessa 15-20 minuttia.
Anna marjapiilojen jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla.




Minä olen aina pitänyt niistä kannellisista pienistä marjatortuista, joita Fazer myy kahden kappaleen paketeissa. Ne vaan on aina tuntuneet pakkauskokoonsa nähden aika hintavilta. Mutta nämä marjapiilot ovat vihdoinkin makumaailmaltaan hyvin lähellä niitä Fazerin torttuja! Marjoja tosin ensi kerralla saa laittaa enemän piiloihin sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti