keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Suklainen mokkapala

Mokkapalat on eräs niistä leipomuksista, joita on tehnyt ihan pikku tytöstä saakka. Ja sama mokkapala resepti onkin kulkenut mukana monta monta vuotta. Torttu on ilahduttanut kahvipöydässä lukuisissa juhlissa ja aina se vaan on yhtä herkullista.
Tällä viikolla meillä on sairasteltu ja sen seurauksena olenkin ehtiyt katsomaan kaikenmaailman ohjelmia televisiosta, joita ei normaalisti tulisi katsottua. Eräs ohjelma tarjoili idean maustaa mukkapalat suklaalla. Ja pakkohan sitä oli testata heti!




Suklaiset mokkapalat


2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl leivontakaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
1,5 dl sulaa voita
100 g pähkinäsuklaata

Kuorrutus:

0,5 dl kuumaa vahvaa kahvia
0,5 dl kuumaa voisulaa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl leivontakaakaota

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. kääntele jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan voin kanssa taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai n. 25x35 cm vuokaan. Levitä tasaiseksi. Rouhi suklaa ja ripottele taikinan päälle. Paista 200 °C noin 15 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä se lämpimän torttupohjan päälle.

Huom! Jos teet mokkapalat 25x35 cm vuoassa, ei kuorrutusta kannata tehdä koko määrää. Noin 3/4 kuorrutuksesta riittää mainiosti.

Torttu ennen uuniin menoa.


Olihan tämä aika tuhtia ja makeaa tavaraa. Eikä yllätä ollenkaan, että torttu katosi lasten lautasilta nopeasti ja lisääkin kinuttiin. Itse en ehkä niinkään innostunut tuosta suklaasta mokkapalataikinan seassa, mutta ne PÄHKINÄT! Pähkinäinen pala oli kuin pala taivasta! Jatkossa täytyykin siis kehittää mokkapalaa pähkinäisempään suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti