lauantai 5. toukokuuta 2012

Suklaakupit

Joku aika sitten törmäsin nettiä selaillessani ideaan dippailla vesi-ilmapalloja sulaan suklaaseen ja näin saadaan syötäviä jälkiruokakulhoja.
Pitihän sitä ideaa sitten kokeilla itsekin. Ja yllätyksekseni huomasin, että nämä oli aivan mielettömän helppo ja yksinkertainen tehdä! Hankalinta koko projektissa oli ehkä noiden ilmapallojen täyttäminen ja kiinni sitominen.


Ilmapallot puhkaisin nuppineulalla ja sainkin huomata, että olin ahneuksissani dippaillut pallojan aivan liian syvällä suklaassa. Tyhjenevät pallon veti ja repi kuppien reunoja ikävästi.

Kuppien täytteeksi laitettiin ihan vaan palastettua banaania ja puolitettuja viinirypäleitä.
Kuvasta huomaa kuinka pieniä kupit todellisuudessa olikaan, banaani oli ihan normaalin banaanin paksuinen ja viipaleet oli leikattu neljään osaan. Hedelmien päälle laitettiin vielä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Tässä vaiheessa ei enää kuppien epämääräiset reunatkaan haitanneet, ne jäi mukavasti vaahdon alle. Ja täytyy sanoa, että oli aivan mielettömän hyvän makuisia ja juuri sopivan kokoisia, että näitä pystyi syödä kaksi ilman että olisi tullut liian makea olo.
Ja mikä parasta, tajusin, että näitä jälkiruokka herkkuja on helppo tehdä myös vegaanisina versioina! Suklaata kun saa vaikka minkälaisena versiona ja vaahtoutuvaa vaniljakastikettakin löytyy ilman eläinkunnan tuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti