maanantai 7. toukokuuta 2012

Suklaakupit vol. 2

Ja heti piti koettaa seuraavaa ideaa suklaakuppien kanssa. Eilen siirrettiin jäätelökoneen kulhot pakkaseen jäätymään ja tänään aloin tekemään toista kattausta suklaakupeille. Tarjolle oli itsetehtyä pähkinä-kermajäätelöä.
Ilmapallot eivät olleet tällä kertaa niin yhteistyöhaluisia, ne penteleet meni poksahtelemaan sen jälkeen kun ne oli uitettu suklaassa. Voitte kuvitella mistä kaikkialta suklaata löytyikään! Lopulta sain (pienennettyäni hieman pallojen kokoa) dippailtua pallot suklaaseen ja jääkaappiin jähmettymään. Tämän jälkeen oli jäätelön vuoro.
Innostuin ohjeesta, johon laitettiin kermavaahdon sekaan munan keltuainen. ainoa vaan, että ajatus keltuaisesta sellaisenaan kermavaahdossa ei houkuttanut, joten ajattelin tehdä jäätelön perinteisemmän kaavan mukaan. Eli kermat kattilaan, sokerit ja meltuainen perään ja kuumennus. Ainoa vaan, että eihän se kerma enää sen jälkeen tietenkään vatkautunut, joten minulla oli siis kermaa munankeltuaisella. En antanut sen lannistaa, vaan nakkasin litkun kulhoon, pähkinät perässä ja jäätelökone käyntiin.
Ja ihan kun siinä ei olisi ollut jo tarpeeksi, ei ilmapallot meinanneet suostua irtoamaan suosiolla suklaakulhoista, vaan niitä joutui repimään senkin uhalla, että suklaa tuntui sulavan käsiin. lopulta sain ilmapallot irti kupeista ja jäätelökin oli ensisilmäyksen jälkeen ihan kelvollista. Muutoma pähkinä kehiin ja suklainen jäätelöannos oli valmis!
Perhe tykkäsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti