Sain äidiltäni lainaan keittokirjan, joka on täynnä toinen toista ihanamman kuulosia reseptejä syötävän näköisiä leivoksia. Suu vettyi jo ajatuksestakin, että pääsisi tekemään raikkaan vihreää limepiirakkaa tai jättisuuria cookieseja...
Ensimmäisenä kokeiluun päätyi kuitenkin hasselpähkinä-suklaakuppikakut. Nämä oli yllättävän yksinkertainen tehdä, vaikka paikoitellen ohje tuntuikin avan järjettömältä (kuka oikeasti sekoittaa sähkövatkaimella läjän jauhoja ja pienen nokareen voita keskenään?) niin sinnikkäästi tein kakkuset uuniin saakka. Niiden jäähdyttyä kävin kuorrutuksen kimppuun. Lapset nuolivat innoissaan vispilät, mikäpä voisi oikeastaan olla parempaa kun voi, tomusekori ja maito sekaisin?
Ja siis, hyviä nämä kyllä ovet, ihan vaan kamalan makeita :D
Kuppikakun keskellä on hasselpähkinäsuklaa-yllätys.
Hasselpähkinä-suklaakuppikakut (12 kpl)
100 g (1,5dl) vehnäjauhoja
20 g (0,5 dl) kaakaojauhetta
140 g (1,6 dl) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g suolatonta huoneenlämpöistä voita
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
120 g hasselpähkinä-suklaalevitettä
n. 36 kokonaista kuorittua hasselpähkinää
Kuumenna uuni 170 asteeseen.
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja voi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella (tai monitoimikoneella) hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset on sekoittuneet keskenään. Kaada maito hitaasti seokseen ja vatkaa kunnes aineet on sekoittuneet kunnolla. Lisää muna ja vatkaa hyvin.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokaan jää 1/3 tyhjää. Paista uunissa 20 min. Anna jäähtyä. Tee jäähtyneiden kuppikakkujen keskelle kolo ja täytä se pähkinä-suklaalevitteellä.
Kuorrute:
250 g (n. 4 dl) tomusokeria siivilöitynä
80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
0,25 dl täysmaitoa
80 g pähkinä-suklaalevitettä
Vatkaa tomusokeri ja voi sähkövatkaimella (tai monitoimikoneella) tasaiseksi seokseksi. Kaada maito joukkoon hitaasti sekoittaen pienellä nopeudella. Kun maito on sekoittunut, vatkaa suurella nopeudella n. 5 min. Lisää pähkinä-suklaalevite puuhaarukalla sekoittaen. Laita kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele n. 3 pähkinällä.
Ja kannattaa tosiaan käyttää omaa harkintaansa, milloin vatkailee sähkövatkaimella ellei halua ohutta jauhokuorrutusta itselleen...
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
120 g hasselpähkinä-suklaalevitettä
n. 36 kokonaista kuorittua hasselpähkinää
Kuumenna uuni 170 asteeseen.
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja voi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella (tai monitoimikoneella) hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset on sekoittuneet keskenään. Kaada maito hitaasti seokseen ja vatkaa kunnes aineet on sekoittuneet kunnolla. Lisää muna ja vatkaa hyvin.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokaan jää 1/3 tyhjää. Paista uunissa 20 min. Anna jäähtyä. Tee jäähtyneiden kuppikakkujen keskelle kolo ja täytä se pähkinä-suklaalevitteellä.
Kuorrute:
250 g (n. 4 dl) tomusokeria siivilöitynä
80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
0,25 dl täysmaitoa
80 g pähkinä-suklaalevitettä
Vatkaa tomusokeri ja voi sähkövatkaimella (tai monitoimikoneella) tasaiseksi seokseksi. Kaada maito joukkoon hitaasti sekoittaen pienellä nopeudella. Kun maito on sekoittunut, vatkaa suurella nopeudella n. 5 min. Lisää pähkinä-suklaalevite puuhaarukalla sekoittaen. Laita kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele n. 3 pähkinällä.
Ja kannattaa tosiaan käyttää omaa harkintaansa, milloin vatkailee sähkövatkaimella ellei halua ohutta jauhokuorrutusta itselleen...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti