lauantai 28. heinäkuuta 2012

Limepiirakka vol. 1

Kesän aikana minulle on kertynyt läjä uusia reseptejä, joiden joukossa on kolme erilaista limepiirakan reseptiä. Heinäkuun puolessa välissä testasin niistä ensimmäistä, limetti-marenkipiirakkaa.





Limetti-marenkipiirakka (10-12 palaa)


Pohja:
n. 3 dl venhäjauhoja
100 g voita
3 rkl vettä


Täyte:
3-4 limettiä
3 dl vettä
1½ dl sokeria
¾ dl maissitärkkelystä
3 munan keltuaista
1 rkl voita


Marenki:
3 minanvalkuaista
1 dl sokeria


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Raasta limettien kuoret ja purista mehut. Sekoita vesi, sokeri, maissitärkkelys ja limettien mehu kattilassa. Kuumenna seos kokoajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita keltuaiset seokseen ja laita takaisin liedelle. Anna seoksen hautua, mutta älä anna sen kiehua ettei se juoksetu. Sekoita joukkoon limetinkuoriraaste. Jätä jäähtymään.
Nypi jauhot ja rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli tai painele piirakkavuokaan (d n. 25 cm). Tue reunat alumiinikaistaleilla. Esipaista pohjaa n. 15 min uunin alaosassa. Säädä uuni 150 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja sekoita varovaisesti.
Kaada täyte pohjan päälle. Pääällystä piirakka marengilla. Paista uunin keskiosassa n. 8 min tai kunnes pimta on saanut kauniin ruskean värin. Tarjoile piirakka haaleana tai kylmänä.





Tämä piirakka oli hyvää, joskin Todella kirpeän sitrusmainen. Marenki tasapainotti mukavasti kirpeyttä. Ohje tarjoaa myös vinkin korvata limet 2-3 passiohedelmällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti