perjantai 24. elokuuta 2012

Browniet ja vadelmasorbetti

Minulla on ollut koko viikon epämääräinen halu leipoa jotain, en vaan ole keksinyt mitä. Tänään selailin lopulta reseptikirjoja ja internettiä täydellisen herkullisen ohjeen toivossa. Yritin löytää jonkun vadelmaisen marenki luomuksen, mutta mikään löydetystä ohjeesta ei tuntunut hyvältä. Mietin vihdoinkin tekeväni toisen version limepiirakasta, mutta sekään ei oikeastaan houkuttanut. Lopulta päädyin etsimään vadelmaisen brownisien ohjetta, mutta niidenkin kanssa petyin. Joten lopulta päädyin tekemään ihan vain suklaa brownieita ja niiden kaveriksi vadelmasorbettia. Sorbetille en löytänyt suoraan sopivaa ohjetta, joten sovelsin useampaa ohjetta yhdistellen oman version.

Browniet (12 kpl)

200 g tummaa suklaata
175 g voita (mieluiten suolatonta)
325 g sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Sulata suklaa ja voi (laita ne kuumuutta kestävään astiaan, astia hiljalleen kiehuvan kattilan päälle niin ettei astian pohja kosketa vettä ja anna sulaa). Mittaa toiseen kulhoon sokerit ja kaada voi-suklaa seos päälle. Sekoita huolellisesti. Lisää jauhot joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lopuksi lisää munat ja sekoita kunnes taikina on paksua ja sileää. Kaada taikina n. 30 cm x 20 cm x 5 cm kokoiseen astiaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 30-35 min, varo ettei reunat pääse kuivamaan. anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla.


Vadelmasorbetti

200 g vadelmia
1 rkl tomusokeria
0,75 dl vettä
4 rkl sokeria
1 munan valkuainen

Soseuta vadelmat sauvasekottimella/tehosekottimella. Survo sose siivilän läpi jotta siemenet erottuu. Lisää tomusokeri vadelmasoseeseen. Mittaa vesi kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta ja anna kiehua heikosti n. 5 min. Varo ettei sokeriliemi pääse palamaan. Vatkaa munanvalkuainen. Lisää kovaan vaahtoon kuuma sokeriliemi ohuena nauhana ja vatkaa kunnes seos on jäähtynyt. Lisää vadelmasose vaahtoon. Laita kulho pakkaseen n. 4 tunniksi. Voit sekoittaa muutoman kerran sorbettia jäätymisen aikana, mutta tämä ei välttämättä ole tarpeen. Itse sekoitin kahdesti.


Ja täytyy sanoa, että tämä oli aivan Täydellinen yhdistelmä! Ihanaa, tunkkaisen suklaista ja mehevää brownieta raikkaan ja kevyen oloisen vadelmasorbetin kera.

1 kommentti: