torstai 16. elokuuta 2012

Punaherkukkajuustokakku

Punaherukoita sen kun vaan riittää ja en viitsinyt kaikkia niitä pakkaseen laittaa, niin täytyi keksiä vielä jotain, mitä niistä voisi tehdä. Joten päätin testata millaista juustokakkua saisi aikaiseksi, jos sinne sekaan heittelee punaherukoita. Suuntaa antavan ohjeen löysin Hella & houkutus blogista. Tosin omani tein pienempään vuokaan, joten jouduin rukkaamaan ohjetta sen puolesta. ja alkuperäisen ohjeen mitat "purkki sitä ja purkki tätä" meinasi aiheuttaa kaupassa harmaita hiuksia. Kun ohjeessa seisoo "prk ranskankermaa", niin otanko nyt sitten sitä 150 g vai 200 g?? Puolikkaassa ohjeessa koolla ei ole niin väliä, mutta alkuperäisessä eroa tulisi jo 100 g ja se voisikin jo tuntua jossain.



Punaherkuuajuustokakku

Pohja:
10 kpl LU Digestive keksejä
35 g voita sulatettuna

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vispikermaa
75 g sokeria
0,25 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl vanijlasokeria
100 g punaherukoita

Kuorrutus:
200 g ranskankermaa
½ rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Murskaa keksit hienoksi murskaksi. Sulata voi ja lisää se keksimurskaan. Sekoita, painele irtokakkuvuoan pohjalle (halkaisija 17 cm). Laita kelmu päälle ja jääkaappiin.
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Vaahdota tuorejuusto ja lisää sinne vaahdotettu kerma. Lisää joukkoon sokerit, jauhot ja lopuksi muna. Lisää marjat. Kaada vuokaan ja paista n. 40 min.
Paiston jälkeen sekoita kuorrutuksen aineet keskenään löysäksi vaahdoksi. Kaada kakun päälle ja laita uuniin n. 5 min.
Jäähdytä kakku kunnolla ja kylmennä jääkaapissa. Koristele.


Luultavasti irtopohjavuoan reunus olisi ollut syytä poistaa lähes heti sen jälkeen, kun kakun otti uunista. Nyt nimittäin kaunis ruskea paistopinta jäi ikävästi kiinni irtopohjavuoan reunukseen. Maku sen sijaan taisi mennä nappiin. Niin lapset kuin mieskin tuntuivat tykkäävän, tosin lapset ei oikein ymmärtänyt miksi olin laittanut hyvän kakun sekaan "noita punasia" ja marjat jäi syömättä. Minusta taas happaman kirpeät punaherukat oli mukava piristys juustokakun seassa.

1 kommentti:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Taistelen joka kesä punaherukoiden kanssa - on jotenkin vaikea keksiä mihin niitä laittais. Tälläinen juustokakku olis just hyvä!

    VastaaPoista