Punaviinimarja-valkosuklaakakku
200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
130 g valkosuklaata
2,5 dl marjoja
tilkka maitoa tarvittaessa
tilkka maitoa tarvittaessa
Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä, lisää tilkka maitoa. Palasta suklaa rouheiksi paloiksi ja lisää ne taikinaan. Lisää myös marjat ja sekoita ne käsin taikinan joukkoon. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 60 minuuttia.
Meillä mies ei pidä alkuunsakaan valkosuklaasta ja oli hyvin epäileväinen tämän kanssa. Sanoinkin, että ei haittaa vaikka ei maistuisi, koska tarkoitushan oli saada kakkua sinne pakkaseen. Miehen tuomio kakusta oli, että mahtaako pakkaseen kakkua jäädäkään ja hyväähän kakku olikin!
Ihanan kuuloinen ja näköinen leipomus. Tälläisen taidan itsekkin tehdä.
VastaaPoista