tiistai 21. elokuuta 2012

Hampunsiemenpihvit

Hamppu on eräs kasvi, jota haluaisin oppia käyttämään monipuolisesti ruoanvalmistuksessa. Toista samanlaista supersiementä ei kai ole olemassakaan! Joskus aikoinaan testasin kuorellisia hampunsiemeniä, mutta ne eivät saaneet innostumaan kokkauksesta ollenkaan. Lopulta törmäsin kuorittuihin ja rouhittuihin hampunsiemeniin ja pääsin kunnolla testaamaan millaista pöperöä siemenistä saisi aikaiseksi. Internetin kätköistä onnistuin kaivamaan yhden säädyllisen pihvi reseptin, jota tosin muokkasin mieleisekseni.


Hampunsiemenpihvit (8-10 kpl)

1½ dl hampunsiemenrouhetta
1½-2 dl vettä
1 isohko porkkana
2 dl kaurahiutaleita
½ dl grahamjauhoja
mausteita (esim kuivattuja yrttejä, pippuria, currya tms.)

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää vettä niin, että saat muotoiltavaa massaa. Muotoile kostutetuin käsin pannulle pihvejä ja paista öljyssä 3-4 minuttia per puoli.


Mausteita kannattaa lisätä rohkeasti ettei pihvit jää kovin mauttomiksi. Meillä nämä tekee kauppansa (kuopusta lukuunottamatta), eikä niitä jää seuraavalle ruoalle syötäväksi. Tästä on hyvä jatkaa uusien hamppureseptien metsästämistä! Hyviä reseptejä saa ehdottaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti