lauantai 15. syyskuuta 2012

Suklaamuffinssit

Maailman paras suklaamuffinssien resepti sisältää suklaata. Paljon. Löysin tämän reseptin vuosia sitten, en muista mistä. Hukkasinkin sen jo kerran, mutta onneksi olin antanut sen eteenpäin äidilleni, jolta sain reseptin takaisin. Sen jälkeen pidin huolen, että kirjoitin reseptin ylös enkä hukkaa sitä enää koskaan.


Suklaamuffinssit (12 kpl)

150 g suklaata
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 munaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahdonsekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Valuta sekaan sula suklaa. Sekoita lopuksi munat yksitellen taikinaan. Nostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 8-10 min.

Tällä kertaa kuorrutin muffinssit kaakaokermavaahdolla, jonka väriä syvensin hieman tumman ruskealla pastavärillä. Päällä vielä hieman suklaarouhetta.

Jos muffinsseista haluaa syntisen hyviä, voi sekaan palastaa vielä suklaa paloja. Yleensä ostan näitä muffinsseja varten levyn Fazerin sinistä ja palasta yli jäävän 50g vielä taikinan sekaan. Tällöin muffinssit ei yleensä kohoa kamalan hyvin, mutta maistuvat kyllä sitäkin herkullisemmilta!

Kuopuksen mielestä minun koristelemat muffinssit eivät olleet vielä täydellisiä. Tässä kuopuksen näkemys suklaisista muffinsseista.



1 kommentti: