keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Makea chili-piirakka

Leivontafoorumilla tässä kuussa haasteena oli leipoa jotain oranssia. Oranssin kaveriksi sai valita vapaasti jonkun toisen värin. Satuin sitten kauppareissulla huomaamaan juustohyllyssä Valion Mustapekka makea chili-juustoa ja mielessä alkoi siintää ajatus oranssi-punaisesta piirakasta.


Makea chili-piirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl emmental-juustoraastetta
150 g voita
0,5-1 dl porkkanasosetta

Sekoita vehnäjauhot ja juustoraaste keskenään. Kuutioi pehmeä voi ja nypi se jauhojen sekaan. Lisää porkkanasose ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g punaista pestoa
150 g oranssia paprikaa
250 g punaisia kirsikkatomaatteja
100 g Mustapekka makea chili -juustoa
tuoretta basilikaa

Sekoita maustamaton tuorejuusto ja pesto keskenään. Levitä se pohjan päälle vuokaan. Laita seuraavaksi pohjan päälle basilikan lehtiä. Paloittele paprika sopivan kokoisiksi paloiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Laita ne vuokaan peston päälle. Paloittele juusto pieniksi kuutioiksi ja laita ne päällimmäisiksi.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Laita folio piiraan päälle kun juusto on saanut väriä pintaansa. Tarjoile jäähtyneenä.



Tarkkasilmäiset varmasti huomasi, että piirakka muistuttaa erehdyttävän paljon Kinuskikissan Mustapekan tomaatti-sipulipiirakkaa. Ohjeen perustana onkin ollut tuo mielettömän maukas piirakka. Tosin tämän kertaisesta paprikaisesta versiosta tuli vielä maukkaampi, jos mahdollista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti