sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Pienet passionhedelmä-tortut

Lime-marenkipiirakka on ollut yksi meidän perheen suosikki ja ohjeeni alareunassa on vinkki, joka kehottaa koettamaan torttua passionhedelmä kiisselillä limen sijaan. Tänään päätin testata miltä lime-marenki piirakka maistuisi passionhedelmäisenä versiona.




Pienet passionhedelmä-marenkitortut (8 leivosta)

Pohja:
n. 3 dl venhäjauhoja
100 g voita
3 rkl vettä

Täyte:
2-3 passionhedelmää
3 dl vettä
1½ dl sokeria
¾ dl maissitärkkelystä
3 munan keltuaista

Marenki:
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita vesi, sokeri, maissitärkkelys kattilassa ja kaavi passionhedelmän hedelmäliha sekaan. Kuumenna seos kokoajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita keltuaiset seokseen ja laita takaisin liedelle. Anna seoksen hautua, mutta älä anna sen kiehua ettei se juoksetu. Jätä jäähtymään.
Nypi jauhot ja rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Painele pieniin piirakkavuokiin. Tue reunat alumiinikaistaleilla. Esipaista pohjaa n. 15 min uunin alaosassa. Säädä uuni 150 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja sekoita varovaisesti.
Kaada täyte pohjien päälle. Pääällystä piirakat marengilla. Paista uunin keskiosassa n. 8 min tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Tarjoile piirakat haaleana tai kylmänä.






Passionhedelmäinen versio on itseasiassa varsin maukas. Passionhedelmä kiisselin maku muistutti hieman appelisiinin, karviaisen ja kiivin makua (maistajien luonnehdintaa) ja tuttu limen kirpeys puuttui piirakasta. Ehkä maistelemme joskus toistekin passionhedelmäistä versiota tortusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti