tiistai 10. syyskuuta 2013

Amerikkalaiset suklaamuffinssit

Kaapin perällä lojuneet pienet muffinssivuoat ovat houkutelleet minua leipomaan koko viime viikon ja lasten yksimielisellä päätöksellä vuorossa oli taas kerran suklaamuffinsseja. Ja vaikka tarkoituksena oli tehdä muhkeita amerikkalaisia suklaamuffinsseja, päätin testata kuinka ne istuisivat minivuokiin.


Amerikkalaiset suklaamuffinssit (n. 16 kpl normaali kokoisia muffinsseja)

100g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
125 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. 
Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään hyvin sekaisin. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja sekoita huolellisesti sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja kääntele rouhe taikinaan.
Laita taikinaa muffinssivuokiin runsaasti, jotta se kohoaa uunissa muhkeaksi hatuksi. Paista n. 20 min tai kunnes muffinssit ovat valmiita.
Pienemmät vuoat tarvitsevat lyhyemmän paistoajan ja suuremmat pidemmän.


Vaikka minä olen jo vähän päässyt ylitse suklaa-himostani ja makuni on kehittynyt uusiin suuntiin, oli nämä muffinssit valtavan hyviä! Ja muhkeat amerikan muffinssit sopii vallan mainiosti myös minivuokiin laitettaviksi. Pienissä vuoissa muffinsseista tulee ihania suupaloja ja niitä voi hyvällä omalla tunnolla syödä useammankin.

1 kommentti:

  1. Juurikin sellaiset, kuin tämän hetkisessä ympäristössäni U!
    Laitoin YV sinulle juuri äsken!

    VastaaPoista