lauantai 2. marraskuuta 2013

Perunarieska

Minä en siis pidä ollenkaan rieskoista. Varsinkaan perunarieskasta. Mutta kun jääkaapissa odotti hirveä läjä eilistä perunamuussia, oli pakko keksiä sille jatkojalostus paikka. Ja ainoa mikä perunavellin lisäksi tuli äkkiseltään mieleen oli perunarieksa.

Perunarieska (4 kpl)

3 dl perunamuussia
1 kananmuna
maitoa
suolaa
2,5-3 dl vehnäjauhoja
sulaa voita

Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen.
Sekoita perunamuussista ja maidosta löysähkö vellimäinen massa. Jos muussisi on jo valmiiksi hyvin löysää, et todennäköisesti tarvitse lisätä maitoa ollenkaan. Riko kananmuna massan sekaan ja sekoita se joukkoon. Lisää n. 0,5-1 tl (tai oman makusi mukaan) suolaa sekaan. Lopuksi sekoita jauhot taikinaan desi kerralla, kunnes taikina on tahmaista ja muotoiltavaa. Voit lisätä maitoa vielä tässäkin vaiheessa jos taikina tuntuu liian kovalta.
Muotoile taikinasta neljä litteää rieskaa suoraan leivinpaperin päälle. Sulata hieman voita ja voitele rieskat sillä. Paista kunnes rieskojen pinta on saanut kauniin kullanrusehtavan sävyn.


Siis minähän en pidä rieskoista. Varsinkaan perunarieskasta. Paitsi näistä! Ehkä maailman helpoin ja nopein leipä leipoa ja nämä on mukavaa vaihtelua sämpylöihin ja limppuihin.
Suosittelen testaamaan!

1 kommentti:

  1. Tuoreet rieskat vaan on niin hyviä! Mä tykkään lisätä rieskataikinaan vielä juustoraastetta, kokeiles joskus!
    (Ja ihanaa kun muutkin on sitä mieltä että ne on rieskoja, täällä kun ne väittää niitä LEPUSKOIKSI ja rieskat on sitten limppuja.. No Raumalla taas syötiin limpun sijasta kakkoo että eipä sillä :D)

    Niin ja mun blogissa on sulle haaste :)

    VastaaPoista