keskiviikko 1. elokuuta 2012

Punaviinimarja-valkosuklaakakku

Syksyisin sitä huomaa tekevänsä yhdestä ja samasta aineesta useita erilaisia tuotteita, joten raaka-aineena minulla edelleen punaviinimarjat. Ajattelin tehdä jotain, jota voisi laittaa pakkaseen vierasvaraksi talvea ajatellen ja päädyin punaviinimarja-valkosuklaakakkuun. Kakun perus ohjeen kaivelin jostain internetin syvyyksistä.


Punaviinimarja-valkosuklaakakku

200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
130 g valkosuklaata
2,5 dl marjoja
tilkka maitoa tarvittaessa

Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä, lisää tilkka maitoa. Palasta suklaa rouheiksi paloiksi ja lisää ne taikinaan. Lisää myös marjat ja sekoita ne käsin taikinan joukkoon. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 60 minuuttia.


Meillä mies ei pidä alkuunsakaan valkosuklaasta ja oli hyvin epäileväinen tämän kanssa. Sanoinkin, että ei haittaa vaikka ei maistuisi, koska tarkoitushan oli saada kakkua sinne pakkaseen. Miehen tuomio kakusta oli, että mahtaako pakkaseen kakkua jäädäkään ja hyväähän kakku olikin!

1 kommentti:

  1. Ihanan kuuloinen ja näköinen leipomus. Tälläisen taidan itsekkin tehdä.

    VastaaPoista