tiistai 2. lokakuuta 2012

Chiliä kakussa

Viime kuussa leivoin tulista chilikakkua ja se kyllä vei kielen mennessään! Aivan mielettömän ihanaa tulisuutta. Ja kun kakun kanssa nautti vielä kermaliköörillä terästettyä kaakaota, niin paremmasta ei väliä.



Tulinen chilisuklaakakku

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
70g saksanpähkinöitä
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl kiehuvaa vettä
jauhettua cayennea oman maun mukaan

Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Palasta saksanpähkinöitä pienemmiksi, palat saa olla silti aika rouheita, ja lisää ne kuiviin aineisiin. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita hyvin. Sulata voi ja lisää se taikinaan sekaan. Lisää kiehuva vesi. Voitele halkaisijaltaan 17 cm kakkuvuoka ja jauhoita se. Kaada taikina vuokaan ja paista alimmalla ritilätasolla n. 40 min.
(reilu veitsenkärjellinen cayennea tekee kakusta hyvin miedon. Taikinaa voi aina maistaa ettei pohjasta tule omaan makuun liian tulista. Itse sain laittaa cayannea aika ronskilla kädellä ja kakku oli edelleen aika miedon makuista.)

Täyte/kuorrute:
100g suolatonta voita
1,3 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata
tulista chilitahnaa

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja tomusokeri keskenään vaahdoksi. Lisää chilitahna vähitellen välillä maistaen, ettei täyteestä tule liian tulista. Jaa täyte kahteen osaan. sulata suklaa vesihauteessa. Anna sulan suklaan jäähtyä hieman ja lisää se puolikkaaseen täytteeseen.

Leikkaa kakkupohja puoliksi. Laita suklainen täyte kakun väliin ja vaalea kakun päälle. Koristele suklaalla, appelsiinikoristeilla tms.




Suosittelen ehdottomasti testaamaan tää!

1 kommentti: