sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Pistaasipähkinä-minikakut

Isäinpäivää ajatellessa mietin, mistä tuo lasteni isä pitäisi. Asiaa ei tarvinnut pohtia pitkään, vastaus oli pähkinöistä. Joten aloin etsimään pistaasikakku ohjetta. En halunnut kuitenkaan tehdä isoa kakkua vaan ajatus minikakuista viehätti. Tietenkään mitään sopivaa ohjetta suoraan minikakuille ei löytynyt ja ohje, joka viehätti, ei sisältänyt tietoa edes minkä kokoiseen kakkuvuokaan alkuperäinen kakku on tehty. Joten taikinan pienentäminen meni aikamoiseksi arpomiseksi ja varsin matemaattisissa tunnelmissa minikakkujen teko alkoikin.


Päätin käyttää minikakkujen valmistuksessa muffinssipeltiä ja päällystää minikakut tummalla suklaakuorrutuksella. Aikaisemmin tein koristeeksi pieniä tatteja sokerimassasta ja liitin varret ja hatut yhteen pikeerillä.



Pistaasipähkinä.minikakut (10 kpl)

100 g pistaasipähkinöitä
43 g vehnäjauhoja
11 g maissitärkkelystä
2 kananmunaa (letuaiset ja valkuaiset erikseen)
58 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
33g voisulaa

Jauha pistaasipähkinät jauhoksi tehosekoittimella. Sekoita pistaasijauhojen sekaan vehnäjauhot, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
Voitele ja jauhota 10 koloa muffinssipellistä.
Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja lisää sekaan vähitellen 44 g sokerista sekä sitruunamehu. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää loput (14 g) sokerit sekaan. Lisää keltuaisvaahto valkuaisvaahdon sekaan ja sekoita varovaisesti, mutta huolellisesti. Lisää jauhoseos ja sula voi vuorotellen vaahtoon niin, että lopetat jauhoseoksen lisäämiseen. Annostele muffinssipellin koloihin.
Paista 175 asteessa n. 20 min tai kunnes minikakut tuntuvat keskeltä kiinteiltä. Suojaa kakut leivinpaperilla n. puolivälissä paistoa ettei ne pala päältä.

Tumma suklaakuorrute on suoraan kinuskikissan blogista. Minikakkujen kuorruttamiseksi ohje on puolitettu. Pistaasikakunalkupeäinen ohje löytyy täältä.



Pistaasipähkinä-minileivokset oli todella hyviä! Tumma suklaakuorrute sopi todella hyvin pistaasin kanssa yhteen. Ja leivosten kokokin oli sopiva, jo yksi leivos oli tarpeeksi (tosin perheen miesväelle ei se yksi riittännyt).

1 kommentti:

  1. Ihanat kakkuset, ja nuo sienet on tosi söpöjä!
    Hih noita laskelmia, hyvä kun toiset osaa..
    Mä tuossa just yks päivä leivoin ja piti reseptiä suurentaa mut tein sillein "no jos tätä nyt laittais tän verran enemmän ja ehkä tuota vois sit laittaa ripauksen vielä ja kai toi nyt riittää.." :D No hyvä tuli niinkin :D

    VastaaPoista