torstai 6. joulukuuta 2012

Pizzanyytit

Tänään oli päivä kun mikään ruoka ei oikein kuulostanut siltä, että sitä olisi jaksanut alkaa tekemään. Joten päätin hieman tuunata pizzaa ja katsoa, syödäänkö tänään ylipäätä mitään. Kyllä syötiin, varsin hyviä pizzanyyttejä.


Pizzanyytit (n. 8 kpl)

2,5 dl vettä (42 asteista)
0,5 pussia hiivaa
siirappia
vehnäjauhoja
suolaa

Laita n. rkl siirappia veden sekaan. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veteen. Lisää jauhoja varovaisesti samalla alustaen taikinaa. Kun taikina alkaa olemaan hyvän tuntuista (pehmeää, mutta muotoiltavaa), lisää ripaus suolaa ja jatka alustusta vielä hetki, jotta suola sekoittuu taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi muovin alla.
Voitele öljyllä muffinssipellin koloja. Kaulitse n. 0,5 -1 cm paksuinen levy. Paina 20 cm tai hieman suuremman halkaisijan omaavalla kulholla tms pyöreitä lättyjä taikinasta. Kaulitse lättyjen reunoja ohuammiksi ja aseta muffinssipellin koloihin. Laita taikinan päälle mieleistä täytettä, nosta taikina lättyjen reunat ylös ja nipistä kiinni.
Paista 225 asteessa kunnes nyyttien pinta saa väriä.

Meillä nyyttien täytteenä oli jauhelihaa, porkkanaraastetta, sipulia ja paprikaa maustettuna mustapippurilla, cayennepippurilla sekä pienellä lorauksella soijakastiketta.




Lasten mielestä nämä oli pizzamuffinsseja ja kieltämättä ne siltä hieman näyttävätkin. Hyviä oli ja taatusti tehdään toistekin, ehkä hieman eri täytteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti