keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Inkiväärikeksejä ja sokerisydämiä

Näin ystävänpäivän lähestyessä ajattelin muistaa muutomaa ystävääni, jotka hekin muisti joitain viikkoja sitten minua. Sain nimittäin yllätys syntymäpäiväjuhlat, jotka mieheni oli puuhannut kasaan ystävieni avulla. Asiaan liittyi paljon juonia, suunitelmien melkein-vuotamista-julkisuuteen ja läjän valkoisia valheita. Joten ajattelin maksella potut pottuina ja puuhastella ystäville ystävänpäivän kunniaksi saamillani lahjoilla yllätyksen.
Tein sokerisydämiä ja pikeerillä kuorutettuja inkiväärikeksejä.



Sokerisydämet

3 dl pienikiteistä sokeria
1-2 rkl vettä
elintarvikevärejä

Mittaa pienikiteinen sokeri kulhoon (tai käytä normaalia hienoa sokeria ja pyöräytä kiteet pienemmäksi huhmareessa) ja mittaa vesi sekaan. Massan koostumuksen pitää muistuttaa märkää hiekkaa. Sekoita haluamaasi elintarvikeväriä osaan massaa. Tasoita massa leivinpaperin päälle n. 1 cm paksuiseksi tiiviiksi levyksi. Paina haluamallasi pienellä muotilla levystä kuvioita ja aseta ne toisen leivinpaperin päälle kuivamaan. anna kuivua vuorokauden.



Inkiväärikeksit n. 30 kpl

150 g voita
2 dl tummaa muscovadosokeria tai fariinisokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl toodaa
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
0,25 tl suolaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Kun taikina on tasaista, peitä kulho kelmulla ja anna levätä n. 30 min jääkaapissa.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja paina muotilla siitä keksejä. Paista 200 asteessa 6-7 min.

1 kommentti:

  1. Keksien ohjetta pitikin kysymäni, olivat niin kamalan herkullisia!
    Ja nuo sydämet on niin söpöjä <3
    Kiitos vielä ystävä rakas! :)

    VastaaPoista